Unggal waktos aranjeunna langkung seueur pangguna anu prihatin ngeunaan kaamananna (sareng janten kabetot dina VPN) alatan ancaman cyber tumuwuh sarta kasus spionase masif anu geus jadi liputan média. Komo deui dina waktos pandémik, nalika SARS-CoV-2 maksakeun seueur pikeun telecommute, anu hartosna nanganan data perusahaan anu sénsitip atanapi swasta tina jaringan asal anu henteu gaduh ukuran panyalindungan bisnis.

VPN henteu ngan ukur tiasa masihan anjeun lapisan kaamanan tambahan pikeun sambungan kantor atanapi bumi anjeun, tapi ogé tiasa ngabantosan anjeun ku cara anu sanés. Salaku conto, anjeun tiasa ngarobih asal IP anjeun sakumaha anu dipikahoyong, tiasa milih nagara asal pikeun tiasa aksés jasa anu diwatesan atawa diwatesan pikeun nagara asal anjeun. Hiji hal anu ogé narik seueur pangguna, khususna jasa streaming eusi, kana VPN.

Top 10 VPN

diantara nu jasa vpn pangalusna Kami nyarankeun ieu Top10:

Nord VPN

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 59 nagara
  • Laju gancang
  • 6 alat sakaligus
Nangtung kaluar pikeun promosi na

Sayogi dina:

CyberGhost

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 90 nagara
  • Laju gancang
  • 7 alat sakaligus
Nangtung kaluar pikeun kaamanan na

Sayogi dina:

Surfshark

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 61 nagara
  • Laju gancang
  • Alat anu teu aya watesna
Nangtung kaluar pikeun harga na

Sayogi dina:

ExpressVPN

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 94 nagara
  • speed alus
  • 5 alat sakaligus
Nangtung kaluar pikeun kualitas layanan na

Sayogi dina:

ZenMate

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 74 nagara
  • speed alus
  • Alat anu teu aya watesna
Nangtung kaluar pikeun kualitas-harga na

Sayogi dina:

hotspot Shield

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 80 nagara
  • Laju gancang
  • 5 alat sakaligus
Kacatet pikeun lajuna

Sayogi dina:

TunnelBear

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 22 nagara
  • speed alus
  • 5 alat sakaligus
Nangtung kaluar pikeun layanan teknis na

Sayogi dina:

Sumputkeun Bokong Kuring!

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 190 nagara
  • Laju gancang
  • 10 alat sakaligus
Sae pisan pikeun P2P sareng Torrent

Sayogi dina:

ProtonVPN

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 46 nagara
  • speed alus
  • 10 alat sakaligus
Idéal pikeun pamakéan ku Netflix

Sayogi dina:

PrivateVPN

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

VPN premium anu murah. Fitur anu luar biasa nyaéta:

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 56 nagara
  • speed alus
  • 6 alat sakaligus
pilihan alus keur kulawarga

Sayogi dina:

Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan VPN

Sateuacan nyewa VPN anjeun kedah terang runtuyan rinci pikeun bisa milih hiji nu pangalusna cocog kabutuhan Anjeun tur ogé pikeun nangtukeun lamun bener butuh layanan VPN atanapi henteu.

Naon éta VPN?

Una VPN (Jaringan wasta Virtual), atanapi jaringan pribadi virtual, dasarna mangrupikeun jasa anu ngamungkinkeun anjeun nyambung ka jaringan sapertos Internét ku cara anu aman. Jang ngalampahkeun ieu, hiji obfuscation asal lalulintas jaringan dipaké, nyadiakeun hiji IP béda ti nu aslina disadiakeun ku panyadia ladenan Internet Anjeun (ISP).

Ogé, VPN bakal ngahasilkeun "torowongan" sambungan kalawan lalulintas énkripsi, nyaeta, sadaya patalimarga data asup jeung kaluar bakal ditangtayungan ku algoritma enkripsi ku kituna pihak katilu teu bisa intercept aranjeunna dina téks polos ngaliwatan serangan ngagunakeun sniffers (jaringan packet sniffers) kayaning serangan tipe MitM (Man in the Middle), jeung malah bakal tetep disumputkeun tina ladenan jeung panyadia tangtu nu bisa néwak lalulintas anjeun sarta nyimpen eta.

Sadaya di luhur ngagaduhan sababaraha "efek samping" tambahan. Contona, ku cara ngarobah IP, éta ogé bakal ngidinan Anjeun aksés eusi nu diwatesan atawa diwatesan di wewengkon géografis Anjeun. Salaku conto, pasti anjeun parantos nyobian nonton saluran streaming ti nagara sanés sareng éta nunjukkeun anjeun pesen anu ngawartosan yén jasa ieu ngan sayogi pikeun pangguna ti nagara éta. Nya, jinis larangan ieu tiasa dihindari ku VPN…

bébas vs mayar

Aya sababaraha jasa VPN sagemblengna bébas, sareng anu mayar sanés anu nawiskeun jasa gratis terbatas. Nalika anjeun nganggap ngagunakeun VPN, éta kusabab anjeun peryogi kaamanan maksimal atanapi aksés kana jasa anu diwatesan di daérah anjeun. Sareng éta sanés hal anu anjeun kedah percanten kana jasa gratis.

Salah sahiji alesanana nyaéta yén jasa gratis condong ngagaduhan tingkat panyalindungan anu langkung handap tapi, di luhur sadayana, sabab gaduh watesan lalulintas poean, mingguan atawa bulanan. Ieu bakal nyegah anjeun tiasa nganggo intensif tina anu gratis sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun ngalirkeun jasa pidéo anu meakeun seueur data (utamana upami aranjeunna HD atanapi 4K). Sareng anu langkung parah, jasa VPN gratis henteu ngamungkinkeun anjeun damel sareng jasa streaming dina seueur kasus.

Janten, nalika anjeun ngaksés salah sahiji jasa VPN gratis anjeun bakal mungkas frustasi sareng mungkas dina jasa anu mayar ku henteu kéngingkeun naon anu anjeun pikahoyong. Sajaba ti éta, jasa mayar teu kudu jadi mahal, jauh ti dinya, aya nawaran rada juicy yén pikeun sababaraha euro per bulan bakal ngidinan Anjeun pikeun boga jasa premium.

VPN karesep urang

nordvpn

NordVPN

ti3, ‚ā¨ 10
jurig cyber

CyberGhost

ti2, ‚ā¨ 75
Surfshark

Surfshark

ti1, ‚ā¨ 79

Sareng émut naon anu aranjeunna nyarios, nalika aya anu gratis, produk anjeun. Nyaéta, sababaraha jasa gratis badé ngawas kagiatan anjeun sareng tiasa dianggo pikeun ngajual ka pihak katilu, nunjukkeun iklan dumasar kana kahoyong anjeun, atanapi nampi sababaraha jinis pamulangan ékonomi pikeun éta. Ku sabab éta, aranjeunna nawiskeun jasa gratis, tapi aranjeunna nuju untung di sisi sanés…

jasa lianna malah bisa ngajual rubakpita ka konsumén séjén tina jasa pamayaran Anjeun. Nyaéta, aranjeunna nganggo bagian tina sumber daya anjeun pikeun nransferkeunana ka pangguna anu gaduh akun premium.

Pihak katilu atanapi VPN sorangan?

Leres anjeun tiasa nyieun VPN anjeun sorangan ngagunakeun server sareng GNU/Linux sareng OpenVPN (atawa sistem operasi sejen tur software sarupa). Tapi jenis VPN ieu bakal rada leuwih kawates dina watesan speed ku rubakpita jaringan anjeun sarta anjeun kudu ngalakukeun hardening jeung administrasi sorangan, sarta éta ogé ngawengku kaayaan masalah teknis anu bisa timbul dina server.

Ieu sanés pilihan pikeun seuseueurna pangguna, bahkan pikeun seueur pangguna profésional. Ku alatan éta, paling nyaman nyewa jasa VPN pihak katilu sareng nikmati kanyamanan anu ditawarkeunana. Dina hal ieu, anjeun ngan kudu salempang ngeunaan masang klien tur mimitian ngarasakeun layanan ti dinten munggaran.

Naha éta pilihan anu saé pikeun mésér router VPN?

Memang bener yén aya ogé sababaraha routers, atawa routers, éta aranjeunna nawiskeun VPN geus kaasup. Aranjeunna routers premium nu biasana hargana saeutik leuwih ti rata, Tapi aranjeunna nawiskeun runtuyan kaunggulan rada metot sarta jasa tambahan. Salaku conto, anjeun tiasa mendakan sababaraha conto sapertos:

  • Linksys WRT 3200 ACM
  • Asus RT-AC86U
  • Asus RT-AC5300
  • Linksys WRT32X Kaulinan
  • D-link DIR-885L / Urang Sunda
  • Netgear Nighthawk X4S
  • Synology RT2600AC

Sanajan éta pilihan hébat dina sababaraha kasus, Anjeun kudu ati kalawan sababaraha model router VPN mirah. Sababaraha di antarana nunjukkeun yén aranjeunna gaduh jinis jasa ieu tapi ngan ukur ngarujuk ka klien, sareng aranjeunna kakurangan jasa anu disayogikeun ku server. Ku sabab éta, anjeun ogé kedah nyéwa jasa pihak katilu pikeun ngajantenkeun fungsina.

Janten anjeun henteu ngagaduhan masalah, kami parantos ngadamel kompilasi tina router VPN pangsaéna anu anjeun tiasa diaksés ku mencét tombol di handap ieu:

Awas pikeun ieu! Seueur anu ngagaleuh salah sahiji router ieu sareng gaduh karapihan pikiran, tapi datana masih teu dijagi.

Kaunggulan tina ngagunakeun VPN

Sapertos produk sareng jasa anu sanés, VPN gaduh pro sareng kontra. Tapi pastina kauntungan anu langkung kuat pikeun ngayakinkeun anjeun pikeun nyewa anjeunna:

  • √Čnkripsi lalu lintas jaringan ku kituna data anjeun teu ditransfer dina t√©ks polos tur hormat karusiahan (inpormasi ditransfer antara ngirim jeung panarima teu bisa diakses ku pihak katilu tanpa idin). Sareng √©ta kalebet sadaya lalu lintas sadayana, sareng henteu sapertos server proxy anu anjeun tiasa ngonpigurasikeun pikeun browser w√©b atanapi pikeun aplikasi khusus anu tangtu. Dina hal ieu, sadaya lalu lintas tina alat anjeun bakal dijagi.
  • Privasi anu langkung ageung sareng anonimitas. Henteu ngan pikeun √©nkripsi, tapi og√© pikeun nyumputkeun asal IP.
  • Watesan bypass da√©rah g√©ografis anjeun ngagunakeun IP ti nagara-nagara san√©s anu jasa √©ta beroperasi tanpa wates.
  • Panyadia Intern√©t anjeun atanapi ISP (Telef√≥nica, Oranyeu, Eurona, Jazztel, Vodafone,‚Ķ) moal bisa nyaho pamak√©an Anjeun nyieun sambungan anjeun. Tanpa VPN √©ta bakal tiasa terang halaman anu anjeun kunjungi, upami anjeun ngaunduh kont√©n bajakan, jsb. Hal ieu jadi saprak kabeh lalulintas bakal ngaliwatan server maran√©hanana sarta catetan eta bakal tetep. Salaku tambahan, hukum ngabutuhkeun ISP pikeun nyimpen data sapertos kitu salami sababaraha taun. Sadaya data ieu tiasa dijual atanapi ditransfer ka perusahaan pariwara, lembaga pamar√©ntahan, jsb.
  • integritas data, amb√©h maran√©hanana anjog di tempat tujuan maran√©hanana sarua jeung nu ditinggalkeun ti asalna. Nya√©ta, aranjeunna henteu dirobih sapanjang jalan.
  • VPN saderhana pisan, sareng sakapeung ngan ukur menc√©t tombol pikeun ngamimitian atanapi ngeureunkeunana. Sabalikna, jasa alternatif san√©s sapertos server proxy, sareng ukuran kaamanan anu san√©s, tiasa hartosna langkung rumit.
  • nyimpen. Sanaos hargana, √©ta langkung handap tina jasa atanapi pamayaran san√©s ka ahli kaamanan anu tiasa ngamankeun jaringan.

Kakurangan VPN

Pasti VPN teu gaduh Poin goréng luar biasa pisan. Ngan dua titik anu tiasa disorot yén tindakan ngalawan éta:

  • harga: Sanaos aya anu gratis, kuring parantos nyarios y√©n √©ta san√©s anu paling pas. Janten, pikeun gaduh VPN anu sa√© anjeun kedah mayar. Tapi, aranjeunna henteu harga anu luhur sareng diidinan pikeun kalolobaan jalma. Kalayan router sareng VPN anjeun og√© tiasa ngahindarkeun biaya ieu‚Ķ
  • Kecepatan sambungan: Jelas, nalika √©nkripsi data, √©ta kedah √©nkripsi sareng d√©kripsi supados anjeun tiasa ningali saolah-olah anjeun teu gaduh VPN. Nya√©ta, sanaos √©ta transparan pikeun anjeun, tapi √©ta nganggap beban tambahan anu bakal ngirangan kagancangan. Upami anjeun gaduh jalur ADSL gancang, serat optik, atanapi 4G/5G, √©ta moal janten masalah teuing. √Čta ngan ukur tiasa ngabahayakeun pikeun sambungan anu laun (atanapi nalika anjeun gaduh sababaraha jinis wates data sareng ngalambatkeun anjeun salami sasih sasih).

Naha kuring peryogi VPN?

Nord VPN

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ

  • √©nkripsi AES-256
  • IP urang ti 59 nagara
  • Laju gancang
  • 6 alat sakaligus
Nangtung kaluar pikeun promosi na

Sayogi dina:

Anjeun kedah meunteun upami gaduh VPN aya akal dina kasus khusus anjeun. Sacara prinsip, pikeun alesan privasi sareng kaamanan waé, éta patut. Nyatana, privasi mangrupikeun hak dina jaringan anu dilanggar unggal dinten ku perusahaan ageung. Kalayan VPN anjeun tiasa nempatkeun solusi pikeun ieu. Tapi henteu paduli ieu, aya ogé anu sanés alesan kunaon anjeun peryogi VPN:

  • SARS-CoV-2: Pandemik parantos ngarobih masarakat sareng parantos ngarobih cara ngalaksanakeun ku sababaraha cara, og√© di tempat kerja. Ayeuna aya seueur deui perusahaan sareng freelancer teleworking. Ieu kalebet ngagunakeun alat anjeun nyalira pikeun nyambung (tingali BYOD) sareng jaringan asal anjeun. Seueur perusahaan ngadamel data palanggan anu s√©nsitip (data pajak, poto pribadi, inpormasi anu ditangtayungan ku hak milik intelektual, data m√©dis,‚Ķ) sareng tanpa VPN aranjeunna bakal rentan ka bocor atanapi dicegat ku pihak katilu anu henteu sah.
  • Jaga data browsing anjeun: Kalawan VPN anjeun gaduh lapisan tambahan panyalindungan sakumaha kuring disebutkeun dina titik sam√©m√©hna. Ieu hususna penting nalika anjeun nganggo sambungan WiFi umum atanapi henteu aman pikeun ngaks√©s jasa perbankan anu tangtu, jsb., tanpa batur tiasa ngahalangan kecap akses sareng jinis kapercayaan atanapi data anu san√©s anu diasupkeun.
  • Bypass s√©nsor intern√©t: Upami anjeun mendakan jasa atanapi aplikasi anu henteu sayogi di da√©rah g√©ografis anjeun, kalayan VPN anjeun tiasa ngaks√©s √©ta ku k√©ngingkeun IP ti nagara san√©s. Ieu tiasa pisan praktis pikeun lalajo sababaraha saluran online, ngakses eusi nu teu sadia dina platform streaming tangtu (AppleTV, Netflix, Disney+, F1 TV Pro,...), komo pikeun aplikasi diwatesan tangtu dina Google Play, App Store, jsb jsb.
  • Unduh P2P sareng Torrent: pikeun ngundeur eusi ku jaringan Torrent atanapi P2P, diantara situs web s√©j√©n pikeun ngundeur eusi bajakan atawa ilegal, anjeun tiasa ngandelkeun VPN pikeun ngalakukeunana dina cara nu leuwih anonim sarta y√©n ISP teu bisa sadar kagiatan ieu. Sanaos ieu haram sareng anjeun bakal ngalakukeunana ku r√©siko anjeun nyalira‚Ķ

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aplikasi tina VPN buka saluareun kaamanan basajan...

Naon anu kuring kedah terang pikeun milih VPN pangsaéna?

Aya anu pasti rinci teknis anjeun kudu tetep hiji panon on utamana lamun anjeun ngabandingkeun sababaraha ladenan VPN antara nu gaduh mamang. √Čta tiasa janten indikator anu sa√© pikeun nangtukeun kualitas jasa sareng upami √©ta langkung cocog sareng kabutuhan anjeun.

Jumlah server sareng IP

VPN√ČnkripsiKagancanganIPalatTitik kuat
NordVPNAES-256GancangTi 59 nagara6 sakaligusPromosi
CyberGhostAES-256GancangTi 90 nagara7 sakaliguskaamanan
SurfsharkAES-256GancangTi 61 nagaraTeu aya watesnaharga
ExpressVPNAES-256alusTi 94 nagara5 sakaligusKualitas layanan
ZenMateAES-256alusTi 74 nagaraTeu aya watesna 
hotspot ShieldAES-256GancangTi 80 nagaraAlat 5Kagancangan
TunnelBearAES-256alusTi 22 nagaraAlat 5Palayanan teknis
Sumputkeun Bokong Kuring!AES-256GancangTi 190 nagara10 sakaligusSae pisan pikeun P2P sareng unduhan Torrent
ProtonVPNAES-256alusTi 46 nagara10 sakaligusIdéal pikeun pamakéan ku Netflix
PrivateVPNAES-256alusTi 56 nagara6 sakaliguspilihan alus keur kulawarga

Sababaraha jasa VPN gaduh sajumlah ageung server anu sumebar ka sababaraha nagara, anu bakal janten kauntungan anu jelas. Sajaba ti éta, sababaraha nyadiakeun Anjeun sareng a IP anu bénten acak, tapi jasa lianna nuluykeun sarta ngantep anjeun milih asal IP ceuk.

Ieu pisan metot pikeun jasa atawa eusi diwatesan. Contona, bayangkeun nu Anjeun hoyong ngakses layanan nu ngan sadia di Swedia. Kalayan salah sahiji VPN ieu anjeun tiasa nampi IP Swedia sahingga ngaksés saolah-olah anjeun hiji deui urang Swedia...

Algoritma énkripsi

Ieu salah sahiji data pangpentingna pikeun kaamanan ti jasa. √Čta og√© tiasa mangaruhan kinerja. Jelas, langkung aman langkung gancang anjeun bakal leungit, sanaos sababaraha jasa VPN anu berkualitas parantos ngatur sababaraha t√©knologi supados ieu san√©s masalahna sareng aranjeunna tiasa nyayogikeun kacepetan sareng kaamanan anu sa√©.

Iraha waé anjeun milih VPN, anjeun kedah milih hiji kalayan algoritma enkripsi anu kuat anu henteu ngagaduhan kerentanan anu dipikanyaho. Salah sahijina Algoritma nyaéta AES-256nu mangrupakeun pilihan hébat. Nyatana, seueur jasa pamayaran milih panyalindungan kelas militer, anu mangrupikeun anu paling luhur.

Salian énkripsi, sababaraha jasa pamayaran gaduh téknologi panyalindungan tambahan atanapi ukuran pikeun konsuménna. Tapi kumaha waé, nyingkahan algoritma anu teu aman sapertos SHA-1, MD4, sareng MD5 nu geus dilanggar.

Jeung inget, teu aya 100% sistem aman. Hal anu paling bahaya nyaéta percaya yén anjeun teu kaganggu. Kanyataanna, sababaraha cybercriminals Aranjeunna parantos tiasa ngalanggar sambungan ieu ku cara ngamangpaatkeun sababaraha jinis kerentanan atanapi metode panipuan anu sanés sapertos maling sandi.

Kagancangan

Ieu mangrupikeun data anu paling penting upami anjeun henteu hoyong VPN ngadepreskeun anjeun laju jaringan dina cara considerable. Ku alatan éta, anjeun salawasna kudu milih jasa kalawan speed alus. Seueur jasa ayeuna nawiskeun jasa kalayan kecepatan anu lumayan tinggi, janten henteu janten masalah, khususna upami anjeun nganggo sambungan anu gancang (ADSL, serat optik,...).

Privasi sareng anonimitas

Kuring teu ngarujuk kana jaringan sorangan, tapi kana data nu panyadia ladenan VPN sorangan bisa nyimpen. Sakumaha anu kuring nyarios sateuacanna, data moal ngaliwat server ISP, tapi bakal ngalangkungan éta panyadia VPN.

Sababaraha panyadia nyimpen data log sapertos nami anjeun, detil pamayaran, IP asli anjeun, jsb. Data anu tiasa ngabantosan ngaidentipikasi anjeun. √Čta disarankeun, janten anjeun kedah maca citak ngeunaan naha panyadia ieu nyimpen data ieu atanapi henteu. Waspada jalma anu ngajaga aranjeunna sareng sok milih anu nyimpen r√©kaman pangsaeutikna.

bantosan Téknis

Sababaraha jasa VPN gratis kakurangan teknis atawa layanan palanggan atawa rada goréng. Dina kasus jasa pamayaran, ieu biasana rada hadé sareng 24/7 (24 jam sareng 7 dinten saminggu), tapi henteu sami dina sadaya kasus.

Sababaraha jasa ngan ukur nawiskeun perhatian Inggris, batur ogé bakal mibanda eta dina basa Spanyol. Aranjeunna biasana ku telepon sareng email, sareng sababaraha malah gaduh obrolan langsung pikeun ngajawab patarosan anjeun atanapi ngabéréskeun masalah anu mungkin timbul.

Rojongan atanapi platform

Ladenan VPN gratis ngagaduhan dukungan anu langkung sakedik, tapi kalolobaan anu mayar ngagaduhan dukungan anu saé dina hal platform anu didukung. Ladenan ieu ngagaduhan program klien anu tiasa dipasang dina sababaraha sistem operasi sapertos Windows, macOS, Linux, Android, ios, jsb. Sababaraha malah ngidinan pikeun dipigawé dina TV pinter tangtu jeung dina browser ngaliwatan add-ons.

Candak katingal alus dina jenis sistem operasi nu Anjeun pake di imah atawa pagawean jeung salawasna pilih panyadia VPN nu bisa nawiskeun Anjeun a klien resmi dirojong.

GUI marahmay

Jalma klien Kuring keur diajak ngobrol ngeunaan dina bagian saméméhna boga panganteur grafis nu bisa jadi leuwih atawa kirang marahmay. Aranjeunna biasana cukup saderhana sareng anjeun henteu peryogi kaahlian komputer pikeun ngaktipkeun sareng mareuman VPN atanapi ngadamel setélan anu tangtu.

Biasana saderhana sapertos ngajalankeun klien VPN sareng Pencét hiji tombol supados jasa diaktipkeun sareng mimiti ngalakukeun "magic" na.

Métode pamayaran

Dina jasa VPN mayar anjeun tiasa mendakan sababaraha cara pikeun mayar langganan. Métode pamayaran ieu tiasa sababaraha:

  • Kartu kiridit: Nyaman sareng biasa pikeun kalolobaan pangguna.
  • PayPal: sababaraha platform og√© nampa bayaran ngaliwatan platform aman ieu dimana anjeun ngan butuh sur√©l√©k anjeun.
  • Toko aplikasi: Sababaraha VPN pikeun platform s√©lul√©r ngamungkinkeun pamayaran ngalangkungan jasa pamayaran toko aplikasi platform s√©lul√©r, sapertos Google Play, App Store, jsb.
  • Cryptocurrency: cryptocurrencies ngidinan pangmayaran sagemblengna anonim, kayaning nu dijieun kalawan Bitcoin. Seueur panyadia VPN ngadukung jinis pamayaran cryptocurrency ieu.
  • batur: Sababaraha og√© ngarojong m√©tode b√©da s√©j√©n.

Pamundut DMCA

Meureun istilah teu hurung DMCA, tapi mangrupakeun istilah anu ngarujuk kana hukum perlindungan hak cipta di Amérika Serikat. Undang-undang ieu ngajagi sagala jinis eusi sapertos pilem, musik, parangkat lunak, buku, sareng sajabana ngalawan pembajakan.

Sareng naon hubunganana sareng VPN? Saderhana pisan, sababaraha panyadia VPN gaduh kantor pusatna di nagara-nagara anu gaduh undang-undang anu henteu mikirkeun ngaréspon kana pamundut ti Amérika Serikat nalika sababaraha kagiatan panipuan parantos dilakukeun. Maksudna, aranjeunna dina havens légal nu ngajaga klien maranéhanana lamun data anu dipénta pikeun judged.

Tapi henteu sadayana jasa VPN beroperasi tina jinis surga ieu di luar undang-undang ieu, sababaraha aya di daérah dimana aranjeunna ngalakukeun. Paménta éta bakal diakomodasi.. Janten upami anjeun nganggo VPN pikeun kagiatan kriminal, anjeun kedah nengetan ieu. Nanging, tina blog ieu kami henteu nyorong panggunaan panipuan…

daptar eusi