Saben wis luwih akeh pangguna prihatin babagan keamanane (lan mulane kasengsem ing VPN) amarga ancaman cyber sing saya akeh lan kasus spionase massive sing wis dadi liputan media. Luwih-luwih nalika ana pandemi, nalika SARS-CoV-2 meksa akeh wong kanggo telekomunikasi, tegese nangani data perusahaan sing sensitif utawa pribadi saka jaringan asal sing bisa uga ora duwe langkah-langkah perlindungan bisnis.

VPN ora mung bisa nyedhiyakake lapisan keamanan ekstra kanggo sambungan kantor utawa omah, nanging uga bisa mbantu sampeyan kanthi cara liya. Contone, sampeyan bisa ngganti asal IP sampeyan kaya sing dikarepake, bisa milih negara asal supaya bisa ngakses layanan sing diwatesi utawa diwatesi kanggo negara asalmu. Soko sing uga narik akeh pangguna, utamane layanan konten streaming, menyang VPN.

Top 10 VPN

Antarane layanan vpn paling apik Disaranake Top10 iki:

VPN Nord

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 59 negara
  • Kacepetan cepet
  • 6 piranti bebarengan
Ngadeg metu kanggo promosi sawijining

Kasedhiya ing:

CyberGhost

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 90 negara
  • Kacepetan cepet
  • 7 piranti bebarengan
Stands metu kanggo safety sawijining

Kasedhiya ing:

Surfshark

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 61 negara
  • Kacepetan cepet
  • Piranti tanpa wates
Stands metu kanggo rega

Kasedhiya ing:

ExpressVPN

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 94 negara
  • kacepetan apik
  • 5 piranti bebarengan
Stands metu kanggo kualitas layanan

Kasedhiya ing:

ZenMate

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 74 negara
  • kacepetan apik
  • Piranti tanpa wates
Stands metu kanggo kualitas-rega

Kasedhiya ing:

hotspot Shield

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 80 negara
  • Kacepetan cepet
  • 5 piranti bebarengan
Kacathet kanggo kacepetan

Kasedhiya ing:

TunnelBear

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 22 negara
  • kacepetan apik
  • 5 piranti bebarengan
Stands metu kanggo layanan technical sawijining

Kasedhiya ing:

Singidaken Bokongku!

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 190 negara
  • Kacepetan cepet
  • 10 piranti bebarengan
Apik banget kanggo P2P lan Torrent

Kasedhiya ing:

ProtonVPN

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 46 negara
  • kacepetan apik
  • 10 piranti bebarengan
Becik kanggo nggunakake Netflix

Kasedhiya ing:

PribadiVPN

★★★★★

VPN premium sing murah. Fitur sing luar biasa yaiku:

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 56 negara
  • kacepetan apik
  • 6 piranti bebarengan
Pilihan apik kanggo kulawarga

Kasedhiya ing:

Kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan VPN

Sadurunge nyewa VPN sampeyan kudu ngerti seri rincian kanggo bisa milih siji sing paling cocog karo kabutuhan lan uga kanggo nemtokake yen sampeyan pancene mbutuhake layanan VPN utawa ora.

Apa sing VPN?

Una VPN (Jaringan pribadi pribadi), utawa jaringan pribadi virtual, dhasare minangka layanan sing ngidini sampeyan nyambung menyang jaringan kaya Internet kanthi cara sing aman. Kanggo nindakake iki, obfuscation asal saka lalu lintas jaringan digunakake, menehi IP beda saka asli sing diwenehake dening panyedhiya layanan Internet (ISP).

Kajaba iku, VPN bakal ngasilake "trowongan" sambungan karo lalu lintas ndhelik, yaiku, kabeh lalu lintas data mlebu lan metu bakal direksa dening algoritma enkripsi supaya pihak katelu ora bisa nyegat ing teks biasa liwat serangan nggunakake sniffers (jaringan paket sniffers) kayata MitM (Man in the Middle), lan malah bakal tetep. didhelikake saka layanan lan panyedhiya tartamtu sing bisa njupuk lalu lintas lan nyimpen.

Kabeh ing ndhuwur duwe sawetara "efek samping" tambahan. Contone, kanthi ngganti IP, sampeyan uga bakal ngidini sampeyan ngakses konten sing diwatesi utawa diwatesi ing wilayah geografis sampeyan. Contone, mesthine sampeyan wis nyoba nonton saluran streaming saka negara liya lan nuduhake pesen sing ngandhani yen layanan iki mung kasedhiya kanggo pangguna saka negara kasebut. Ya, watesan jinis iki bisa dihindari nganggo VPN…

gratis vs mbayar

Ana sawetara layanan VPN babar blas free, lan mbayar liyane sing nawakake layanan gratis winates. Yen sampeyan mikir nggunakake VPN, amarga sampeyan butuh keamanan maksimal utawa akses menyang layanan sing diwatesi ing wilayah sampeyan. Lan iki dudu perkara sing kudu dipercaya kanggo layanan gratis.

Salah sawijining alesan yaiku layanan gratis cenderung duwe tingkat proteksi sing luwih murah nanging, sing paling penting, amarga ana watesan lalu lintas saben dina, mingguan utawa saben wulan. Iki bakal nyegah sampeyan ora bisa nggunakake intensif sing gratis lan ora layak kanggo streaming layanan video sing nggunakake akeh data (utamane yen HD utawa 4K). Lan sing luwih elek, layanan VPN gratis ora ngidini sampeyan nggarap layanan streaming ing pirang-pirang kasus.

Mula, nalika sampeyan ngakses salah sawijining layanan VPN gratis sampeyan bakal mungkasi munggah frustasi lan mungkasi ing layanan mbayar kanthi ora entuk apa sing dikarepake. Kajaba iku, layanan sing dibayar ora kudu larang, adoh saka iku, ana tawaran sing cukup jus sing kanggo sawetara euro saben sasi bakal ngidini sampeyan duwe layanan premium.

VPN favorit kita

nordvpn

NordVPN

Saka3, € 10
hantu cyber

CyberGhost

Saka2, € 75
Surfshark

Surfshark

Saka1, € 79

Lan elinga apa sing diomongake, yen ana sing gratis, produk iku sampeyan. Yaiku, sawetara layanan gratis bakal ngawasi kegiatan sampeyan lan bisa digunakake kanggo adol menyang pihak katelu, nuduhake iklan miturut pilihan sampeyan, utawa entuk bathi ekonomi. Mula, dheweke nawakake layanan gratis, nanging entuk bathi ing sisih liya…

Layanan liyane bisa uga ngedol bandwidth menyang pelanggan liyane saka layanan pembayaran sampeyan. Yaiku, dheweke nggunakake bagean saka sumber daya sampeyan kanggo nransfer menyang pangguna sing duwe akun premium.

VPN pihak katelu utawa sampeyan dhewe?

Sampeyan pancen bener nggawe VPN dhewe nggunakake server karo GNU/Linux lan OpenVPN (utawa sistem operasi liyane lan piranti lunak sing padha). Nanging jinis VPN iki bakal luwih winates babagan kacepetan kanthi bandwidth jaringan lan sampeyan kudu nindakake hardening lan administrasi dhewe, lan uga kalebu nangani masalah teknis sing bisa kedadeyan ing server.

Iki dudu pilihan kanggo mayoritas pangguna, malah kanggo akeh pangguna profesional. Mulane, sing paling nyaman kontrak layanan VPN pihak katelu lan nikmati kenyamanan sing ditawakake. Ing kasus iki, sampeyan mung kudu kuwatir babagan nginstal klien lan wiwit seneng layanan kasebut wiwit dina.

Apa pilihan sing apik kanggo tuku router VPN?

Iku bener sing ana uga sawetara router, utawa router, sing padha kurban VPN wis klebu. Iki minangka router premium sing biasane regane luwih murah tinimbang rata-rata, nanging nawakake macem-macem keuntungan lan layanan ekstra. Contone, sampeyan bisa nemokake sawetara conto kaya:

  • Linksys WRT 3200 ACM
  • Asus RT-AC86U
  • Asus RT-AC5300 Kab
  • Linksys WRT32X Gaming
  • D-link DIR-885L/R
  • Netgear Nighthawk X4S
  • Synology RT2600AC

Sanajan minangka pilihan sing apik ing sawetara kasus, Sampeyan kudu ngati-ati karo sawetara model router VPN murah. Sawetara wong nuduhake yen dheweke duwe jinis layanan iki nanging mung nuduhake klien, lan ora duwe layanan sing diwenehake dening server. Mula, sampeyan uga kudu nyewa layanan pihak katelu supaya bisa digunakake.

Supaya sampeyan ora duwe masalah, kita wis nggawe kompilasi router VPN paling apik sing bisa diakses kanthi mencet tombol ing ngisor iki:

Awas iki! Akeh sing tuku salah siji saka router iki lan duwe katentreman atine, nanging data isih kaya ora dilindhungi.

Kaluwihan nggunakake VPN

Kaya produk lan layanan liyane, VPN duwe pro lan kontra. Nanging mesthine kaluwihan luwih kuat kanggo ngyakinake sampeyan kanggo nyewa dheweke:

  • Enkripsi lalu lintas jaringan supaya data sampeyan ora ditransfer ing teks biasa lan kanggo ngormati rahasia (informasi sing ditransfer antarane pangirim lan panrima ora bisa diakses dening pihak katelu tanpa ijin). Lan kalebu kabeh lalu lintas, lan ora kaya server proxy sing bisa dikonfigurasi kanggo browser web utawa kanggo aplikasi tartamtu. Ing kasus iki, kabeh lalu lintas saka piranti sampeyan bakal direksa.
  • Privasi lan anonimitas sing luwih gedhe. Ora mung kanggo enkripsi, nanging uga kanggo ndhelikake asal saka IP.
  • Watesan bypass ing wilayah geografis sampeyan nggunakake IP saka negara liya sing layanan kasebut operasional tanpa watesan.
  • Panyedhiya Internet utawa ISP (Telefónica, Orange, Eurona, Jazztel, Vodafone,…) ora bakal bisa ngerti nggunakake sampeyan nggawe sambungan. Tanpa VPN, sampeyan bakal bisa ngerti kaca sing dibukak, yen sampeyan ndownload konten bajakan, lsp. Iki amarga kabeh lalu lintas bakal liwat server lan rekaman bakal tetep. Kajaba iku, hukum mbutuhake ISP kanggo nyimpen data kasebut sajrone pirang-pirang taun. Kabeh data iki bisa didol utawa ditransfer menyang perusahaan pariwara, lembaga pamarentah, lsp.
  • integritas data, supaya yen wis tekan panggonan sing dituju, padha karo sing lunga saka asal. Tegese, dheweke ora diowahi ing dalan.
  • A VPN prasaja banget, lan kadhangkala mung kudu mencet tombol kanggo miwiti utawa mungkasi. Nanging, layanan alternatif liyane kayata server proxy, lan langkah-langkah keamanan liyane, bisa uga tegese luwih rumit.
  • Tabungan. Sanajan duwe rega, iku luwih murah tinimbang layanan liyane utawa pembayaran kanggo ahli keamanan sing bisa ngamanake jaringan.

Kekurangan VPN

Mesthine VPN ora duwe Nilai ala luar biasa banget. Mung rong poin sing bisa disorot sing tumindak nglawan:

  • price: Sanajan ana sing gratis, aku wis menehi komentar yen dheweke ora paling cocog. Mulane, kanggo duwe VPN apik sampeyan kudu mbayar. Nanging, padha ora prices dhuwur lan diijini kanggo akèh wong. Kanthi router nganggo VPN, sampeyan uga bisa ngindhari biaya kasebut…
  • Kacepetan sambungan: Temenan, nalika ngenkripsi data, kudu dienkripsi lan didekripsi supaya sampeyan bisa ndeleng kaya ora duwe VPN. Yaiku, sanajan transparan kanggo sampeyan, nanging ngira beban ekstra sing bakal nyuda kacepetan. Yen sampeyan duwe garis ADSL, serat optik, utawa 4G/5G sing cepet, ora bakal dadi masalah. Iku mung bisa mbebayani kanggo sambungan alon (utawa yen sampeyan duwe sawetara jinis watesan data lan slows sampeyan mudhun kanggo liyane sasi).

Napa aku butuh VPN?

VPN Nord

★★★★★

  • Enkripsi AES-256
  • IP saka 59 negara
  • Kacepetan cepet
  • 6 piranti bebarengan
Ngadeg metu kanggo promosi sawijining

Kasedhiya ing:

Sampeyan kudu ngevaluasi yen duwe VPN ndadekake pangertèn ing kasus tartamtu. Ing asas, mung kanggo alasan privasi lan keamanan, iku worth iku. Nyatane, privasi minangka hak ing jaringan sing dilanggar saben dina dening perusahaan gedhe. Kanthi VPN sampeyan bisa menehi solusi kanggo iki. Nanging preduli saka iki, ana uga liyane alasan kenapa sampeyan butuh VPN:

  • SARS-CoV-2: Pandemi wis ngowahi masyarakat lan ngganti cara tumindak kanthi pirang-pirang cara, uga ing papan kerja. Saiki ana luwih akeh perusahaan lan freelancer sing teleworking. Iki kalebu nggunakake piranti sampeyan dhewe kanggo nyambungake (ndeleng BYOD) lan jaringan asal sampeyan. Akeh perusahaan sing nangani data pelanggan sing sensitif (data pajak, foto pribadi, informasi sing dilindhungi dening properti intelektual, data medis,…) lan tanpa VPN bakal rentan kanggo bocor utawa dicegat dening pihak katelu sing ora sah.
  • Nglindhungi data browsing: Kanthi VPN sampeyan duwe lapisan pangayoman ekstra kaya aku kasebut ing titik sadurunge. Iki penting banget nalika sampeyan nggunakake sambungan WiFi umum utawa ora aman kanggo ngakses layanan perbankan tartamtu, lan sapiturute, tanpa wong liya bisa nyegat sandhi lan jinis kredensial utawa data liyane sing dilebokake.
  • Bypass censorship internet: Yen sampeyan nemokake layanan utawa app sing ora kasedhiya ing wilayah geografis, sampeyan bisa ngakses VPN kanthi entuk IP saka negara liya. Iki bisa dadi praktis banget kanggo nonton sawetara saluran online, ngakses konten sing ora kasedhiya ing platform streaming tartamtu (AppleTV, Netflix, Disney+, F1 TV Pro,...), lan malah kanggo aplikasi sing diwatesi tartamtu ing Google Play, App Store, lsp.
  • Unduh P2P lan Torrent: kanggo ngundhuh konten dening jaringan Torrent utawa P2P, ing antarane situs web liyane kanggo ngundhuh konten bajakan utawa ilegal, sampeyan bisa ngandelake VPN kanggo nindakake kanthi cara sing luwih anonim lan ISP ora bisa ngerti babagan kegiatan iki. Sanajan iki ilegal lan sampeyan bakal nindakake kanthi resiko dhewe…

Kaya sing sampeyan ngerteni, aplikasi VPN go ngluwihi keamanan prasaja...

Apa sing kudu dakkarepake kanggo milih VPN sing paling apik?

Ana tartamtu rincian technical sampeyan kudu njaga mripat ing utamané nalika sampeyan mbandhingaké sawetara layanan VPN antarane kang duwe mangu. Iki bisa dadi indikator sing apik kanggo nemtokake kualitas layanan lan yen luwih cocog karo kabutuhan sampeyan.

Jumlah server lan IP

VPNEnkripsiKacepetanIPSPirantiTitik kuwat
NordVPNAES-256CepetSaka 59 negara6 bebarenganPromosi
CyberGhostAES-256CepetSaka 90 negara7 bebarenganKeamanan
SurfsharkAES-256CepetSaka 61 negaraUnlimitedRega
ExpressVPNAES-256BuenaSaka 94 negara5 bebarenganKualitas layanan
ZenMateAES-256BuenaSaka 74 negaraUnlimited 
hotspot ShieldAES-256CepetSaka 80 negara5 pirantiKacepetan
TunnelBearAES-256BuenaSaka 22 negara5 pirantiLayanan teknis
Singidaken Bokongku!AES-256CepetSaka 190 negara10 bebarenganApik banget kanggo download P2P lan Torrent
ProtonVPNAES-256BuenaSaka 46 negara10 bebarenganBecik kanggo nggunakake Netflix
PribadiVPNAES-256BuenaSaka 56 negara6 bebarenganPilihan apik kanggo kulawarga

Sawetara layanan VPN duwe akeh server sing nyebar ing sawetara negara, sing bakal dadi kauntungan sing jelas. Kajaba iku, sawetara nyedhiyani sampeyan karo IP sing beda acak, nanging layanan liyane dadi luwih lan ngijini sampeyan milih asal saka IP ngandika.

Iki menarik banget kanggo layanan utawa konten sing diwatesi. Contone, bayangake sampeyan pengin ngakses layanan sing mung kasedhiya ing Swedia. Kanthi salah sawijining VPN iki, sampeyan bisa entuk IP Swedia lan kanthi mangkono ngakses kaya-kaya sampeyan dadi wong Swedia liyane ...

Algoritma enkripsi

Iku salah siji saka data paling penting kanggo keamanan saka layanan. Bisa uga mengaruhi kinerja. Temenan, luwih aman, luwih cepet sampeyan bakal kelangan, sanajan sawetara layanan VPN sing berkualitas wis ngatur sawetara teknologi supaya ora kaya ngono lan bisa nyedhiyakake kacepetan lan keamanan sing apik banget.

Yen sampeyan milih VPN, sampeyan kudu milih siji kanthi algoritma enkripsi sing kuwat sing ora duwe kerentanan sing dingerteni. Salah sijine algoritma yaiku AES-256kang pilihan gedhe. Nyatane, akeh layanan pembayaran milih proteksi kelas militer, sing kalebu paling dhuwur.

Saliyane enkripsi, sawetara layanan pembayaran duwe teknologi utawa langkah proteksi ekstra kanggo para pelanggan. Nanging apa wae, ngindhari algoritma sing ora aman kaya SHA-1, MD4, lan MD5 sing wis dilanggar.

Lan elinga, ora ana sistem aman 100%. Sing paling mbebayani yaiku percaya yen sampeyan ora bisa dikalahake. Nyatane, sawetara cybercriminals Dheweke wis bisa nglanggar sambungan kasebut kanthi nggunakake sawetara jinis kerentanan utawa cara penipuan liyane kayata nyolong tembung sandhi.

Kacepetan

Iki minangka data liyane sing paling penting yen sampeyan ora pengin VPN kanggo depress Panjenengan kacepetan jaringan ing cara owahan. Mulane, sampeyan kudu tansah milih layanan kanthi kacepetan sing apik. Akeh layanan saiki nawakake layanan kanthi kacepetan sing cukup dhuwur, mula ora bakal dadi masalah, utamane yen sampeyan nggunakake sambungan cepet (ADSL, serat optik, ...).

Privasi lan anonimitas

Aku ora referring kanggo jaringan dhewe, nanging kanggo data sing panyedhiya layanan VPN dhewe bisa nyimpen. Kaya sing dakkandhakake sadurunge, data kasebut ora bakal ngliwati server ISP, nanging bakal ngliwati server kasebut panyedhiya VPN.

Sawetara panyedhiya nyimpen data log kayata jeneng sampeyan, rincian pembayaran, IP asli sampeyan, lsp. Data sing bisa mbantu ngenali sampeyan. Disaranake, supaya sampeyan kudu maca print babagan apa panyedhiya iki nyimpen data iki utawa ora. Waspada marang wong-wong sing nyimpen lan tansah milih sing nyimpen rekaman paling sithik.

dhukungan teknis

Sawetara layanan VPN gratis kurang teknis utawa layanan pelanggan utawa cukup miskin. Ing kasus layanan pembayaran, iki biasane luwih apik lan 24/7 (24 jam lan 7 dina seminggu), nanging ora padha ing kabeh kasus.

Sawetara layanan mung menehi perhatian ing Inggris, liyane uga bakal duwe ing Spanyol. Biasane liwat telpon lan email, lan sawetara uga duwe obrolan langsung kanggo mangsuli pitakon utawa ngrampungake masalah sing bisa kedadeyan.

Dhukungan utawa platform

Layanan VPN gratis duwe dhukungan sing luwih sithik, nanging umume sing mbayar duwe dhukungan gedhe babagan platform sing didhukung. Layanan kasebut duwe program klien sing bisa diinstal ing macem-macem sistem operasi kayata Windows, macOS, Linux, Android, iOS, lsp. Sawetara malah ngidini kanggo nindakake ing TV pinter tartamtu lan ing browser liwat add-ons.

Njupuk dipikir apik ing jinis sistem operasi sing digunakake ing ngarep utawa karya lan tansah pilih panyedhiya VPN sing bisa kurban sampeyan a klien resmi didhukung.

GUI sing grapyak

Klien sing dakkandhakake ing bagean sadurunge duwe antarmuka grafis sing bisa luwih utawa kurang grapyak. Biasane cukup prasaja lan sampeyan ora mbutuhake katrampilan komputer kanggo ngaktifake lan mateni VPN utawa nggawe setelan tartamtu.

Iku biasane minangka prasaja minangka mbukak klien VPN lan Pencet tombol supaya layanan kasebut diaktifake lan wiwit nindakake "sihir".

Cara pembayaran

Ing layanan VPN mbayar sampeyan bisa nemokake sawetara cara kanggo mbayar langganan. Cara pembayaran iki bisa dadi sawetara:

  • kertu kredit: Iku nyaman lan biasanipun kanggo paling kedhaftar.
  • PayPal: sawetara platform uga nampa pembayaran liwat platform aman iki ngendi sampeyan mung perlu email.
  • Toko aplikasi: Sawetara VPN kanggo platform seluler ngidini pembayaran liwat layanan pambayaran toko aplikasi platform seluler, kayata Google Play, App Store, lsp.
  • Cryptocurrency: cryptocurrencies ngidini pembayaran sakabehe anonim, kayata sing digawe karo Bitcoin. Akeh panyedhiya VPN ndhukung pembayaran cryptocurrency iki.
  • wong: Sawetara uga ndhukung cara liyane beda.

Panjaluk DMCA

Mungkin istilah ora muni lonceng DMCA, nanging iku istilah sing ngrujuk marang hukum perlindungan hak cipta ing Amerika Serikat. Undhang-undhang iki nglindhungi kabeh jinis konten kayata film, musik, piranti lunak, buku, lan sapiturute saka pembajakan.

Lan apa hubungane karo VPN? Gampang banget, sawetara panyedhiya VPN duwe kantor pusat ing negara-negara sing duwe undang-undang sing ora mikir nanggapi panjaluk saka Amerika Serikat nalika sawetara kegiatan penipuan wis ditindakake. Sing, padha ing papan perlindungan hukum sing nglindhungi klien yen data dijaluk kanggo diadili.

Nanging ora kabeh layanan VPN beroperasi saka jinis swarga iki ing njaba hukum kasebut, sawetara ana ing wilayah sing ditindakake. Panjaluk kasebut bakal ditindakake.. Dadi yen sampeyan nggunakake VPN kanggo kegiatan kriminal, sampeyan kudu menehi perhatian marang iki. Nanging, saka blog iki kita ora nyengkuyung nggunakake penipuan ...